sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Vk 4

Tämä viikko on mennyt todella nopeasti! Työharjoittelu on kunnolla lähtenyt käyntiin ja nyt tuntuu onneksi jo siltä, että saatan jopa oppiakin siellä paljon. Viime viikolla olin niin sekaisin kaikesta uudesta, etten ollut niin vakuuttunut. Eli parempaan suuntaan siis mennään.

Tämän ihanan uuden virkkaus -kirjan sain joululahjaksi (olen ihan kokonaan unohtanut siitä täällä mainita). Kirjan ohjeita on tullut jo kokeiltua, ja kaikki on onnistunut mielestäni hyvin. Ohjeet ovat ihanan selkeitä ja helppolukuisia myös aloittlevalle virkkurille. Molla Milsin uutta Virkkuri 2 -kirjaa siis odotellessa.

lauantai 18. tammikuuta 2014

Vk 3



Malli: Lasinaluset (oma)
Lanka: Raggegarn
Koukku: nro. 3

Näitä lasinalusia olen tehnyt melko useasti tuparilahjaksi ystävilleni. Tässä on kuva Nokialle lähteneistä lasinalusista, mitkä sidoin yhteen pitsinauhalla. Myös tänään tupareitaan viettävälle kaverille lähetin postissa neljä lasinalusta, sillä en päässyt paikanpäälle uutta kotia juhlimaan. Toivottavasti hän on ne saanut jo, etten vaan paljasta yllätystä ennenaikaisesti.

Tässä ovat ensimmäiset lasinaluseni tuparilahjaksi! Näiden mukaan olen myös muut aluset tehnyt, mikäli muistin ohjeen oikein.

Tämä viikko on muuten mennyt työharjoittelussa ja koulussa. Paljon on töitä tullutkin tehtyä ja on mukavaa, että työharjoittelussa pääsin heti töihin mukaan. On hyvin mielenkiintoista oppia taas uusia menetelmiä ja uutta kädentaitoa ammattilaisen opastuksella. 

Mukavaa viikonlopunjatkoa kaikille!

-Sanni-



torstai 16. tammikuuta 2014

Betonia


Kuvat: Sanni Lindgren

Betoniset kynttilänjalat

Tämä menetelmä tuli minulle hieman tutuksi jo syksyllä, kun luokkalaiseni kanssa ohjasimme tämän teon muulle luokalle. Innostuin ideasta niin paljon, että päätin vielä jatkaa betonista tekemistä ja tein joululahjaksi yhteensä n. 15 kynttilänjalkaa lisää. Kuvista kaksi on "ylijäämä" materiaalia joululahjoista, joten valitettavasti jouduin.... ottamaan ne omaan olohuoneeseeni. 

Eli harmaa kynttilänjalka on tehty koululla hienosta sementistä maitotölkkiin. Valkoiset kynttilänjalat on tehty kotona antiikkilaastiin (kiitos iskälle!), toinen on tehty maitotölkkiin ja toinen kermaviilipurkkiin. Molemmat onnistuivat hyvin, mutta kermaviilipurkissa olisi voinut olla hieman vähemmän massaa, ettei lopputulos olisi ollut niin "sienimäinen". 

Betonista on helppo tehdä kaikenlaista, tarvitaan vain oikea pussi jauhoa, vettä, ruokaöljyä ja muotit. Ensi kesänä on aikomukseni tehdä enemmän juttuja betonista, kun voi ulkona taas tehdä. Betoniahan ei saa kuivattaa pakkasessa, sillä betonissa oleva vesi jäätyy ja aiheuttaa betonin halkeamisen. Kuivassa lämpimässä paikassa työ kuivuu parhaiten.

sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Sunnuntaiaamiainen!



Loistava vaihtoehto aamupalalle!!

1 Banaani
2 Kananmunaa
Öljyä pannulle

Itse tein taikinan tehosekoitimessa, jotta saisin banaanin täysin soseeksi. Eli banaani ja kananmunat blenderiin ja ainekset soseeksi! Laitoin pannun kuumenemaan neloselle (4), sillä kuumemmalla lämmöllä, ainakaan minä en saanut pannareita ehjänä pannulta. Näin miedolla lämmöllä paistaminen toki kestää hieman kauemmin, mutta lopputulos on nätimpi.
Kaiken lisäksi tämä aamupala pitää nälkää poissa yllättävän kauan, eikä pitäisi olla kauhean epäterveellistä!


torstai 9. tammikuuta 2014

Vk 2


Trikookudetta... 


Kiinteitä silmukoita...


Ja mikä tästä valmistuu?!?

Mutta sitähän en vielä paljastakaan. Mm. tällaista virkkausta on tällä viikolla ollut työnalla. On se mukava, kun tekee töitä päällekkäin.. Ei kerkeä kyllästymään mihinkään työhön niin pahasti, ettei se tule ikinä valmiiksi. Hyvä esimerkki työstä, mihin kyllästyin totaalisesti on huppukaulahuivi, minkä aloitin syksyllä 2012. Langat ja kaikki on valmiina, eikä työstä puutu kuin puolet hupusta, mutta siellä se odottaa.. odottaa.. ja odottaa inspiraatiota. Ehkä ensi syksyksi??

keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Lämmittävä VillaViltti



Kuvat: Sanni Lindgren


Malli: Moda 2013
Lanka: Drops Andes (n. 300g tummanharmaata, 300g vaaleanpunaista ja 350g valkoista)
Puikot: nro. 10

Tämä ihanan pehmeä ja muhkea viltti pääsi kummityttöni joulupakettiin. Lanka oli minulle tuntematon Dropsin Andes, mihin ihastuin lähes välittömästi. Aivan ihanan tuntuista ja neulominen bambu-puikoilla sujui kuin unelma. Myös pintaneule työssä oli minulle uutta, minkä takia ensimmäiset kierrokset työssä olivat hieman takkuilevia. Onneksi kuitenkin tekniikka tuli tutuksi nopeasti ja viltti valmistui suhteellisen verkkaista tahtia.
Viltti on varmasti todella lämmin, sillä langassa on 65% villaa ja 35% Alpakkaa. Alpakka tekee myös viltille likaa hylkivän pinnan, joten puhtaanapito ilman pesua on yksinkertaista ja helppoakin.

Tästä langasta todella tulen tekemään lisää töitä! Ehkä jokin saattaa olla jo tulossakin. 


torstai 2. tammikuuta 2014

Vk 1

Salaisuudet paljastuu;

Sny -kierros on kunnialla suoritettu loppuun asti ja vihdoinkin Jouluaattona avasin viimeisen paketin (pahoitteluni, että päivityksessä kesti näin kauan). Salainen ystäväni on syksyn ajan ollut Hipsulainen79, ja hänen blogi löytyy osoitteesta: http://hipsulaisen-helmeilyt.blogspot.fi. Kiitos snylleni ihanasta syksystä! 


 Tässä aivan ihana itsetekemä nahkarannekkeinen koru joululahjaksi snyltäni. Rannekoru on jo nyt ollut kovassa käytössä, joten loistava valinta.


Vuosi vaihtu minun osaltani hyvin rauhallisissa tunnelmissa kaverini luona Turussa. Söimme loistavaa ruokaa, katsoimme jokirannassa raketit ja pienen lenkin jälkeen leffailta herkkujen kera.
Ohessa kuva minun omasta joululahjasta itselleni. Luonnollisesti se on vielä kesken, mutta tällä vauhdilla saan sen varmasti pian valmiiksi. Aivan ihana lanka muuten!! Mutta siitä sitten lisää heti kun työ valmistuu. :)


Ihanaa alkanutta vuotta kaikille!